Vsak delodajalec si želi najti dobre kadre za zaposlitev vendar to ni tako enostavno. Kje torej iskati dober kader? Katera orodja bi morali uporabiti za širjenje besede o prostih delovnih mestih, da bi privabili prave ljudi? Si pomagati s pomočjo agencije za zaposlovanje? Ta članek bo odgovoril na marsikatero vaše vprašanje in vam olajšal delo vnaprej. 

Ali lahko najdem dober kader samo s pomočjo kadrovske agencije?

Ni nujno, vendar boste morali v to vložiti veliko dela, časa in sredstev. V nadaljevanju predstavljamo 10 najboljših načinov za iskanje dobrih kadrov.

1. Dajte svojemu podjetju identiteto

Iskanje zaposlenih se pogosto začne ne z objavo zaposlitve ali oglasom za pomoč temveč z identiteto vašega podjetja. Vaša identiteta je vaša kultura. Vaša identiteta je vaše sporočilo. Vaša identiteta je odgovor na vprašanje: »Zakaj bi nekdo želel biti del moje ekipe?«

Vzemite nekaj minut in oblikujte svojo poslovno identiteto. Ko to storite, se prepričajte, da to identiteto vključite v kateri koli način, ki ga boste izbrali za iskanje zaposlenih za vaše podjetje. Tako bodo bodoči zaposleni takoj vedeli, ali ste vrsta podjetja, za katero želijo delati.

2. Ciljajte na potencialne zaposlene s Facebookom

Facebook je še vedno eden najboljših načinov za iskanje zaposlenih za vaše podjetje. Ima zmogljive funkcije ciljanja, ki vam omogočajo, da ljudem oglašujete svoja delovna mesta glede na njihove sposobnosti, lokacijo, starost in nešteto drugih spremenljivk.

3. Prosite svoje trenutne zaposlene, naj širijo besedo

To je hiter in preprost način za iskanje zaposlenih za vaše podjetje, sploh če so vaši trenutni zaposleni zadovoljni na svojem delovnem mestu. S pomočjo svojih trenutnih zaposlenih lahko razširite svoj doseg, ne samo na Facebooku, Twitterju ali LinkedInu, ampak tudi prek drugih kanalov, o katerih morda niti ne razmišljate.

4. Preizkusite plakate in letake

V dobi, ko je skoraj vse digitalno, se to morda zdi ta metoda zastarela. In je. Toda prav zato je lahko učinkovit način iskanja zaposlenih. Poleg tega pa je to drugačen pristop od poplave oglasov na družbenih omrežij, ki jih vaši morebitni zaposleni prejemajo vsak dan.

5. Postanite partner z neprofitnimi organizacijami

Neprofitne organizacije so lahko odličen vir pri iskanju zaposlenih. Te organizacije služijo priseljencem in drugim skupinam, ki iščejo nove priložnosti, za katere so pogosto pripravljeni trdo delati.

6. Izpopolnite svoj opis dela

Medtem ko vam večina nasvetov na našem seznamu ponuja vire zunaj vašega podjetja, je eden od temeljnih načinov za iskanje zaposlenih, da svojo pozornost najprej usmerite v svoje podjetje. Natančneje, preglejte, revidirajte in izpopolnite opise svojih delovnih mest, preden začnete aktivno iskati nove člane ekipe.

Pisanje razpisov za delovna mesta.

Ne samo, da bo to vašim bodočim zaposlenim dalo natančnejšo predstavo o tem, kaj delo vključuje, ampak vam bo tudi pomagalo prepoznati svojo ciljno publiko. Glede na to ciljno občinstvo lahko svoja prizadevanja osredotočite na metode, ki to občinstvo najbolje dosežejo.

7. Povežite se z lokalnimi šolami in univerzami

Povežite se z lokalnimi šolami in univerzami, da poiščete motivirane bodoče kadre. Večina teh institucij ima karierne centre z namenskim osebjem, ki svojim študentom pomaga pri iskanju zaposlitve po (in včasih tudi pred) diplomo. V mnogih primerih bo imel karierni center celo svojo delovno tablo in e-poštni seznam za promocijo zaposlitvenih možnosti. Ugotovite tudi, ali gostijo karierni sejem in kaj je potrebno za udeležbo. 

8. Vprašajte svoje stranke za napotitev

Če vaše podjetje ni povsem novo, ima seznam kontaktov strank. Izkoristite vse te kontaktne podatke kot način za iskanje zaposlenih. Pošljite e-poštno sporočilo ali SMS, v katerem delite svoje potrebe po zaposlovanju in svoje stranke vprašajte, ali poznajo koga, ki bi se morda želel prijaviti. Odličen način za motiviranje odgovora na to povpraševanje je, da ga združite z majhno nagrado.

karierni dan v pisarni
Potencialnim kandidatom dajte priložnost, da spoznajo vaše podjetje, tako da organizirate karierni dan v pisarni.

9. Organizirajte karierni dan

Če iščete edinstven način za iskanje zaposlenih, razmislite o organizaciji kariernega dneva. Dajte potencialnim kandidatom priložnost, da obiščejo vaše podjetje, se pogovorijo s trenutnimi člani ekipe, izkusijo kulturo vašega podjetja in spoznajo karierne priložnosti, ki jih ponujate.

Seveda bo morda za organizacijo kariernega dneva v vašem podjetju morda potrebno, da zaradi dogodka za tisti dan zaprete svoja vrata. Lahko pa razmislite o kariernem dnevu na drugi lokaciji in vaše podjetje posluje nemoteno.

10. Naučite se prepoznati potencial

Vsi načini iskanja zaposlenih, ki jih omenjamo na tem seznamu, niso nič brez sposobnosti prepoznavanja potenciala. Morda boste potrebovali nekaj vaje in morda ne boste vedno imeli prav, vendar vam bo prepoznavanje potenciala v bodočih zaposlenih v veliki meri pomagalo najeti pravo ekipo.

Ključni vidiki potenciala zaposlenih vključujejo:

  • avtonomija,
  • prilagodljivost,
  • vztrajnost,
  • samozavedanje.

Ko prepoznate eno ali več teh lastnosti pri posamezniku, boste začeli videti, kako (in če) se prilegajo vaši obstoječi ekipi, vaši kulturi in vašemu podjetju kot celoti.

Za več informacij o prepoznavanju zaposlenih z visokim potencialom in njihovem daljšem ohranjanju v vašem podjetju lahko za nasvet pokličite za iskanje kadrov usposobljeno kadrovsko agencijo.

rokovanje z zaposlenim
Rokovanje z novim zaposlenim, ki je bil najbolj primeren med prijavljenimi kandidati za delovno mesto.

Ni vam treba izbrati samo enega primernega kandidata

Najboljša stvar pri teh metodah iskanja zaposlenih je, da se vam ni treba omejiti samo na enega kandidata. Poskusite dva, tri ali vse prijavljene na odprto delovno mesto, da ugotovite, kaj je najboljše za vaše podjetje.

Ko boste naslednjič iskali nov kader, se osredotočite na tisto, kar deluje, in zavrzite tisto, kar ne. To je res najboljši način za iskanje zaposlenih za vaše podjetje.

Načrtujte čas za iskanje zaposlenih

Organizacija je ključna, ne glede na to, ali poskušate najti zaposlene ali upravljati tiste, ki jih imate. Poiščite prava orodja in najdite čas v svojem napornem urniku, da se usedete in se osredotočite na izpopolnjevanje iskanja zaposlenih.

Kadrovsko svetovanje o kadrovskih procesih in dobrih praksah pri delu

Ko zaposlite človeka na delovno mesto, morate z njim skleniti pogodbo o zaposlitvi. Pri tem morate vedeti:

  • od kdaj teče pogodba o zaposlitvi in ​​pravila, ki veljajo po zakonu.
  • kaj mora biti zapisano v pogodbi o zaposlitvi
  • kaj mora biti v pisni obliki, ko delavec začne delati.
  • Kdaj je potrebna sprememba pogodbe o zaposlitvi

Za pomoč pri teh postopkih se vedno lahko obrnete po pomoč usposobljeno kadrovsko agencijo. Ta vam lahko pomaga s kadrovskim svetovanjem pri spremembah pogodb o zaposlitvi, pri odpovedih, delovnih pravicah zaposlenih in delavnih pravicah in odgovornostih delodajalca, pogodbi o nerazkrivanju podatkov (NDA) ipd.

10 načinov za iskanje dobrih kadrov za vaše podjetje brez kadrovske agencije
Wordpress website enhanced by true google 404