1. UDARNO
Naj bo vaš prvi vtis na kadrovnika udaren. Kadrovniki morajo pregledati 100+ različnih življenjepisov in vaš mora že na prvi pogled delovati udarno. Ne pišite več kot 2 strani. Naj bodo stvari jasne, enostavne in udarne.

2. PRILAGODITE CV
Prilagodite vaš CV glede na podjetje kamor ga pošiljate. Naredite raziskavo o podjetju, v katerem se želite zaposlite. Preglejte njihovo spletno stran, še posebej sekcijo O nas , Produkti in Novice. Priredite vaše izkušnje in znanja tako, da bo kadrovniku takoj jasno, kje mu bioste lahko pomagali.

3. ZAPOLNITE VRZELI
Če ste imeli obdobja brezposlenosti, napišite detajlno, kaj ste takrat počeli – mehka izobraževanja, izboljševali ste pogovorne sposobnosti, učenje tujih jezikov ipd. Kadrovniku ne dajajte možnosti, da sam ugiba, kaj ste počeli takrat, ko ste bili brezposelni.

4. BREZ NAPAK
Poskrbite, da bo vaš CV brez slovničnih ali kakršnihkoli drugih napak. Če v nje mrgoli slovničnih napak, je sporočilo, ki ga posredujete kadrovinku, da gre za neizobraženo in malomarno osebo. Naj vam CV pregleda in lektorira kakšen slavist ali ljubitelj knjig.

5. GOVORITE RESNICO
V Cvju vedno poudarjajte vaše pozitivne lastnosti, vendar pa laži ne smete pisati. Obstaja velika verjetnost, da vas dobijo na laži sploh če si izmišljujete vaše delovne izkušnje. Podjetja tudi preverijo refernece, izkušnje in priporočila. Dober kadrovnik bo takoj opazil nekonsistentnost v vašem govoru in življenjepisu. Bilo bi strahotno sramotno, da vas dobijo na laži.

Top 5 nasvetov za dober življenjepis
Wordpress website enhanced by true google 404